AZIATISCHE FOOD MARKT # NIEUW VENNEP
8 & 9 oktober 2016

Verslag Aziatische Food Markt 2016

15 oktober 2016

Alweer een week geleden was de Aziatische Food Markt 2016. Het er is wat gesleuteld van het festival, richting de in populariteit stijgende "food" concepten. Even wennen misschien, maar veel tevredenheid tussen organisatie, kraamhouders en bezoekers.

AZIATISCHE FOOD MARKT # DAG 01
(zaterdag 8 oktober2016)

nieuws verslag aziatischefoodmarkt 2016 100Aziatische Food Markt op de eerste dag toppunt van gezelligheid! Over smaak valt niet te twisten maar duidelijk was dat de bezoekers tevreden waren over de ingrijpende verandering die de Aziatische Food Markt had ondergaan. De Thaise straat was hetzelfde gebleven, het was immers het grote succes van vorig jaar! Maar de grote hal was omgetoverd tot een theater met vele zitplaatsen met daarachter een grote Food Court met vele, vele stoelen en tafels. Een verandering die de mensen beviel want in een mum van tijd waren zowel het theater als de foodcourt zeer goed bezet. En de liefhebbers van de Thaise keuken hadden de Thaise straat opgezocht. Een mooie verdeling zo door de hele hal. Iedereen had zo lekker een ‘eigen plekje’ om de snacks, maaltijden en drankjes te nuttigen. Of om gezellig met vrienden en familie even lekker te genieten van het bezoek aan het mooie evenement.Een prachtige gezellige hal waar iedereen het naar zijn zin had. De kleurrijke restaurants rondom het eetplein boden de mensen uitzicht op hun keukens zodat de mensen makkelijk konden uitzoeken wat te willen eten. Een goede opzet alhoewel een enkeling even moest wennen aan deze opzet maar dat was in een oogwenk gebeurd. Genieten van het eten en drinken maar ook genieten van de rest van de markt die in de ring rondom de Street restaurants haar plaats had. Naast de restaurants is er ook een stand met verse groenten, natuurlijk de Sambalshop en een echte toko met allerlei artikelen. Een mevrouw zat heerlijk aan een tafeltje te smullen van een heerlijk gerecht, 'wat is het hier mooi', vertelde ze om dan weer snel terug te gaan naar het bord voor haar.

nieuws artikel vierkant verslag aziatischefoodmarkt oeripbatik 2016En wat hebben de mensen genoten van het podiumprogramma. De formatie Familiair, de spectaculaire dansgroep Hawaiian Fantasy met hun Tuvalu hit! Fil-Mis ‘Mayamang Kultura’ een bijzondere Filipijnse dansgroep van meer dan 20 danseressen! Heel bijzonder was de show van Oerip Ethnic Batik. Dansschool Mandaloka en Nova hadden een fantastische show in elkaar gezet die van begin tot het einde bleef boeien. Wat een prachtig en nieuw element. Als dan Riem de Wolff zijn show begint gaan we er even goed voor zitten. Deze vakman, deze personality weet hoe je een show geeft. Zijn plezierige, zijn vrolijke en authentieke optreden is een genot voor oog en oor. Hetty Naaijkens, ja die, was aanwezig met haar filmcrew om alles vast te leggen voor haar nieuwe project ‘Klaken van Oorsprong’. U weet het toch dat via crowdfunding dit project gerealiseerd kan gaan worden. Men is druk bezig en Hetty was enthousiast over de eerdere draaidagen die machtig mooi materiaal hadden opgeleverd. En ze maakte kennis met Familiar ook deze formatie werd vastgelegd. Ook kwam Miss Aziatisch 2015 nog op het podium om samen met presentatrice Milly door te nemen wat de gevolgen zijn geweest van haar uitverkiezing in 2015. Een mooie dag die besloten werd met een dansfeestje want laat dat maar aan Familiar over.

AZIATISCHE FOOD MARKT #  DAG 02
(zondag 9 oktober 2016)

nieuws artikel vierkant verslag aziatischefoodmarkt sushi 2016Een compliment voor de organisatie zou je kunnen afleiden aan de volgende uitspraak die een groep mensen aan het eind van de dag bij het verlaten van de Aziatische markt deed: 'Dan ben je een halve dag heerlijk aan het genieten op Bali maar als je nu de deur uitgaat sta je weer gewoon in Nederland in het natte weer’. Een gelach volgde van de groep. Ze hadden het duidelijk naar de zin gehad en liepen met diverse plastic zakken snel naar de auto. Ook deze tweede dag kenmerkte zich door een bijzonder gezellige sfeer. De Food markt bood ook nu weer plaats aan vele liefhebbers van de Aziatische keukens. Op Facebook staat te lezen dat de keus in restaurants zo groot was dat het onmogelijk was om overal van te proeven.
Men vond het heerlijk dat er zoveel plaatsen waren waar men heerlijk kon zitten. Er waren twee grote terrassen, Een lang terras in de Thaise straat en een groot square terras in de grote hal. Maar ook de liefhebbers van het podiumprogramma hadden plaats genoeg op de stoelen die in een theater opstelling stonden opgesteld. Ook waren er diverse non-food kramen met Aziatische artikelen die de aandacht en kopers trokken. Bijzonder was ook de toko met ingrediënten om zelf te kokkerellen, de sambalshop, het gedroogde fruit en de stand met verse uitheemse groenten.

nieuws artikel vierkant verslag aziatischefoodmarkt justine 2016Een extra dimensie voor bezoekers met kinderen is toch wel het springkussenparadijs waar wel 5 of waren het er 6, grote spectaculaire springkussens stonden opgesteld. De jonge jeugd kreeg zo alle kans geven zich uit te leven. Ook in de Thaise straat waren er spontaan diverse optredens. Iedereen had schik en vermaakte zich opperbest met de danseressen en zanger waar het plezier vanaf spat. Het nieuwe Food Markt concept leidde ertoe dat vele bezoekers de hele dag bleven. Een heerlijke gezellige sfeer was het resultaat. En de mooie optredens van Vasara, Challenge XL, Thai Isaan Entertainment en als klap op de vuurpijl Justine Pelmelay maakten de dag meer dan compleet.

Namens de organisatie willen wij de bezoekers hartelijk danken voor hun bezoek aan de Aziatische Food Markt. De organisatie streeft er na volgend jaar de zelfde kwaliteit de bieden als deze editieWe zien u graag weer terug in 2017! Schrijf alvast maar in uw agenda, de Aziatische Food Markt is er weer op zaterdag 7 & zondag 8 oktober 2017.


Verslag door John van Hese - tjampoer.nl

naar boven